Web 2.0

I need my last.fm fix!

Posted in | »

Jag började köra med last.fm aktivt förra veckan efter bara ha Scrobblat under ett års tid och nu har jag helt gått ner mig i last.fm träsket! Det första jag gör när jag sätter mig vid datorn är på med lurarna och söka reda på nått som liknar det jag vill lyssna på. Det har blivit mycket tag/synthpop, tag/70s och tag/metall, en ordentlig blandning med andra ord.
Nu kan jag inte skriva mer, ska leta rockig musik att hacka till!

Submitted by jimmy on mån, 2007-04-02 09:53

Bok? Nej, ge mig en screencast!

Posted in | »

Jag har börjat lära mig TurboGears, mest bara för att det verkade intressat, och har verkligen fastnat för screencasts, dom är verkligen underbara! Bara att spola fram och tillbaka, kolla alla optioner, all kod och alla saker som inte sägs.
På turbogears.org finns länkar till några TG-screencasts som jag sett, bla 20 min wiki, CatWalk och CherryPy.
Jag har även startat ett nytt projekt med Drupal i botten och lite google-maps och för det finns det (så klart) också en screencast som är bra men tyvärr tar upp CVS-versionerna av en del moduler. Jag fick klura rätt en hel del för att få till det med dom släppta versionerna.
Nu ska krypa ner under täcket och surfa fram en SC om Organiska grupper! Sov gott!

Submitted by jimmy on mån, 2006-11-20 23:21

Intressant mobil-applikation

Posted in | »

Jag hittade GCalSync som är en applikation för att synka mobiltelefonens kalender med Google Calendar. Jag tankade hem den och synkade lite och det fungerade. Tyvärr så använder inte jag Google Calendar för något "riktigt", jag använder Evolution, men jag ska försöka övertyga Maria att vara lite test-pilot.

Submitted by jimmy on sön, 2006-09-17 00:08