Tips

I need my last.fm fix!

Posted in | »

Jag började köra med last.fm aktivt förra veckan efter bara ha Scrobblat under ett års tid och nu har jag helt gått ner mig i last.fm träsket! Det första jag gör när jag sätter mig vid datorn är på med lurarna och söka reda på nått som liknar det jag vill lyssna på. Det har blivit mycket tag/synthpop, tag/70s och tag/metall, en ordentlig blandning med andra ord.
Nu kan jag inte skriva mer, ska leta rockig musik att hacka till!

Submitted by jimmy on mån, 2007-04-02 09:53

Hela dan, varje dag

Posted in | »

Jag har länge efterfrågat någon form av "chat-proxy" som alltid är inloggad på de näten man använder, tex IRC, ICQ, MSN och Google Talk och man bara ansluter sig med en IRC-klient mot den. Under julhelgen hittade jag lösningen! Så i måndags körde jag igång det och jag måste säga att det fungerar fantastiskt bra! Det enda jag ska göra nu är att få våra kära svenska tecken att fungera bra.
Och eventuellt skaffa ett liv, men det ligger längre ner på prio-listan...

Uppdatering: Man lägger till "set charset utf-8" i bitlbee så funkar svenska tecken! (Tack Jon!)

Submitted by jimmy on tors, 2007-01-11 10:43

Bok? Nej, ge mig en screencast!

Posted in | »

Jag har börjat lära mig TurboGears, mest bara för att det verkade intressat, och har verkligen fastnat för screencasts, dom är verkligen underbara! Bara att spola fram och tillbaka, kolla alla optioner, all kod och alla saker som inte sägs.
På turbogears.org finns länkar till några TG-screencasts som jag sett, bla 20 min wiki, CatWalk och CherryPy.
Jag har även startat ett nytt projekt med Drupal i botten och lite google-maps och för det finns det (så klart) också en screencast som är bra men tyvärr tar upp CVS-versionerna av en del moduler. Jag fick klura rätt en hel del för att få till det med dom släppta versionerna.
Nu ska krypa ner under täcket och surfa fram en SC om Organiska grupper! Sov gott!

Submitted by jimmy on mån, 2006-11-20 23:21

En sjöhäst

Posted in | »

Jag har funderat på att göra en liten applet som håller reda på vilka ssh-nycklar man låst upp med ssh-add så man kan ha en liten status-symbol man enkelt kollar mot. Förra veckan så labbade jag med lite andra saker och startade seahorse-daemon. Jag glömde sedan bort att den var igång och skulle ssh'a till någon maskin som jag använder nyckel för att ta mig in och döm om min förvåning när det plötsligt poppade upp ett fint GTK-fönster som frågade om nyckel-lösen! När jag knappat in det fick jag upp den efterlängtade status-symbolen!
Tack lazyweb för att du gav mig seahorse!

Submitted by jimmy on sön, 2006-10-08 23:11