Familj

Rolig jobbvecka, tråkig privatvecka

Posted in | »

Denna veckan har vi installerat tre beräkningskluster ute hos kund. Ett preprod-kluster (2 st 2x2 Core noder plus en master) som ska användas för att testa patchar, applikationer och andra förändringar samt två stycken stora kluster på 34 beräningsnoder (2x2 Core) samt en masternod. Kunden har lite specifika krav på integrationen så vi har gjort lite special-script som bla mergar deras passwd och group-fil med den som finns på klustret samt en hel del automounter-meckande innan allt ramlade på plats. Hårdvaran kom på plats förra fredagen och vi fick inte ström i dom förrän på måndag eftermiddag. Nätverk kom på tisdag så på 3.5 dar skulle allt fixas. Väldigt roligt, en del jobb och ett synnerligen trevligt resultat!
Vi körde lite (o-optimerad) linpack och fick ca 900 GFlops vilket kan vara acceptabelt. Jag skojade med kunden att dom var tvungen att köpa minst lika mycket till för att komma in på Top 500 och projektledaren såg allvarligt sugen ut ett tag i alla fall.
Dom stora klustrena suger i sig 11 KWatt el vilket borde ge ganska nära 11 KWatt värme med, så en lämplig villa borde inte vara några problem att värma med datorkraft.

Privat har veckan varit tråkigare då jag varit gräsänkling. Maria och Viktor har varit uppe hos mormor och morfar. Det har iofs varit lite bra med då jag har jobbat över nästan varje kväll. Men nu är dom hemma och det känns (som vanligt) jättebra! Det enda roliga jag gjort när jag varit ledig har varit att dra igång MythTV.nu

Submitted by jimmy on lör, 2007-05-12 23:56

Mail från sonen

Posted in | »

Jag fick ett mail under veckan där det stog:

nm0oit m n lkl,pohiu ,äpömno iom 99j muomiouom9 uuuuuuåå-
åöå

Var min underbara son på 4 månader som skrivit det helt själv! Maria hade bara hållit fram tangentbordet. Är det månne ett grundämne till Linuxguru 2.0?

Submitted by jimmy on tis, 2006-10-31 14:54