Linuxguru

Information om siten.

Nyttotrafik över IPv6!

Posted in | »

Sen jag körde igång IPv6 hemma har jag inte gjort så mycke tester med det utan mest låtit det vara igång. Under helgen gjorde jag lite uppdateringar på mina Ubuntu-Xen-noder som jag brukar labba med och då såg jag att apt-get kör med IPv6! Så nu har jag tankat data över IPv6! Det borde gå lite långsammare än IPv4 eftersom jag kör en IPv6 tunnel på IPv4, men det är liiite nördigare så jag fortsätter med det...
Jag la även till ett AAAA-entry för linuxguru.se i DNS'en så får jag se om det dyker upp nått logentry i apache-loggen.

Submitted by jimmy on mån, 2007-04-02 09:43

Lite inspiration

Posted in | »

Märkligt vad lite inspiration man får när man inte har någon egen dator.
Sen min bärbara havererade har jag egentligen bara lyckats med att stoppa in en 400 Gb disk i min HTPC, nu har jag totalt 650 Gb. Det borde räcka i alla fall i år...

Submitted by jimmy on mån, 2007-03-19 14:10

Problem med linuxguru.se

Posted in | »

Jag har haft problem med min Drupal-installation på linuxguru.se då jag inte har kunnat logga in. Eller rättare sagt, jag kunde logga in men när jag klickade på nån länk så blev jag utloggade direkt. Jag kollade alla mina php-inställningar och klurade men löste det till slut genom att backa till PHP 4. Jag antar att min Debian Unstable ställer till det för mig.

Submitted by jimmy on mån, 2006-12-25 23:07

Jag kör IPv6!

Posted in | »

Eller i alla fall har jag pingat en IPv6-adress som inte är på det egna nätet... Tyvärr har jag inte någon nät-adress ännu, SixXs har ett "poängsystem" där man inte kan kvittera ut ett nät förrän man har varit pingbar i en vecka och jag har bara varit uppe i 8h.

Submitted by jimmy on tis, 2006-12-05 09:55

Meta-hackande

Posted in | »

I kväll har jag egentligen inte hackat, bara konfigurerat drupal och jag är imponerad! Drupal är ett kraftfullt verktyg som samtidigt är relativt lätt att använda. Jag har egentligen aldrig hållit på med CMS-system och behövde lite hjälp igång, men när jag väl var i gång så fick jag det att se ut ungefär som jag vill. Synd bara att jag inte är grafiker...

Submitted by jimmy on tors, 2006-09-14 22:59

Länkar

Posted in | »

Jag har uppdaterat linuxguru.se och lagt till min länkar som jag lagrar på del.icio.us och en aggregering av kerneltrap.org och kernel.org för att man lätt ska kunna följa det som händer under utvecklingen av linux-kärnan.

Submitted by jimmy on tors, 2005-12-01 13:57

Konvertering av linuxguru.se

Posted in | »

I helgen har jag konverterat linuxguru.se från en UML-nod till en Xen-nod. Detta innebar en ny host-kärna, Xen-verktyg och guest-kärnor.
Första försöket körde jag med den linux-kärna som följde med Xen, och när jag testade detta så gick det seeegt! Jag startade "gamla" linuxguru-noden i UML och det gick fruktansvärt långsamt. Jag hade räknat med att det skulle gå lite långsammare eftersom det Xen-host-kärnan jag körde med inte hade SKAS-patchen för att få någorlunda prestanda.
Felet lokaliserades snabbt till att det inte gick slå på DMA mot disken. Detta berodde på att mitt moderkorts IDE-chip inte var med i standard-kärnan.

Submitted by jimmy on mån, 2005-06-13 12:53

First post!

Posted in | »

Nu har jag dragit igång linuxguru.se! Detta är en sida där jag dels ska blogga, men även skriva artiklar, lägga upp lite trixs och tips och rekomendationer.
Jag kör hela linuxguru.se som en UML-node. I den kör jag för närvarande Apache2 med drupal för att hantera innehållet. För att blogga kommer jag att använda gnome-blog.

Submitted by jimmy on sön, 2005-05-08 22:34